How Tüp Bebek işlemi sonrası can Save You Time, Stress, and Money.
How Tüp Bebek işlemi sonrası can Save You Time, Stress, and Money.
Blog Article
Aşılama Tüp bebek mi sorusu sıkça bizlere sorulmaktadır. Aşılama tüp bebek demek değildir. Aşılama ve tüp bebek arasında uygulama şekli, başarı oranı ve kimlere uygulanacağı ile ilgili farklar vardır. Bu yazımda aşılama ve tüp bebek arasındaki farkı sizlere açıklayacağım.
Gebelik oluşabilmesi advertına yapılan bu uygulamaların başarı oranlarında farklılık bulunmaktadır. Bu farklılığın en önemli nedeni, aşılama yönteminde yumurta ve spermin birleşmesi ve döllenmenin doğal sürecine bırakılmasıdır.
Bu sebepten dolayı doktor propertyımına başvuran çAlright eş vardır. Bir doktor tarafından muayene edilip gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sonuçlar çiftlerle paylaşılır. Eğer sonuçlardan sonra her iki tarafta da bir sorun yoksa bu genelde nedeni bilinmeyen bir kısırlık olarak biliniyor. Eğer kısırlık teşhisi konulduysa, çiftlere çeşitli yöntemlerde tedaviler uygulanabiliyor.
Spermin Hazırlanması: Erkekten two günden az five günden uzun olmayacak şekilde cinsel perhiz sonrasında alınan sperm, laboratuvarda yıkanarak en iyi spermler seçilir.
Yumurta toplama işlemi hastaya bağlı olmak üzere genel ya da lokal anestezi ile yapılabilir. Lokal anestezide rahim ağzına uygulanan enjeksiyonlar ile ağrı hissi azaltılır. Genel anestezi uygulanacak hastaların işlemden altı saat öncesinden ağızdan beslenmeyi kesmesi gerekmektedir.
Ortak noktaları ise iki tedavi yönteminde çeşitli nedenlerle oluşan kısırlık Polycystic Ovary Syndrome problemi nedeniyle çocuk sahibi olamayan ailelerin çocuk sahibi olabilmelerini sağlama amacıdır.
Embriyolar five gün boyunca takip edilir, eğer taze transfer yapılacaksa five.güne ulaşmış embriyolar transfer edilir. Dondurulmuş embriyo transferi yapılacaksa; embriyolar dondurulur bir sonraki ay transfer edilir.
Tüp bebek tedavisi ile aşılama tedavileri aynı tedaviler değildir. Halk arasında bazı durumlarda birbirine karıştırılabilen tedavi yöntemleri olsalar da tamamıyla aynı detayları kapsamazlar.
Bu aşamada temel hedef yumurtaların uyarılması ve bu sayede çok sayıda yumurta elde edilmesidir. Elbette tüp bebek aşamaları arasında en önemli olanlardan biri olduğunu belirtelim. Bu aşamada adetin two. Polycystic Ovary Syndrome ya da 3.
Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır? two. Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır?
Yumurtaların alınması için özel olarak tasarlanan tıbbi bir iğne gardenımı ile yumurta içerisinde bulunan sıvının aspire edilmesi sağlanır.
Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan sonra, gebelik testi yapılır. Bu take a look at, kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kan testi veya idrar testi kullanılarak yapılır. Eğer gebelik başarılı bir şekilde gerçekleşmişse, çiftler bir bebek sahibi olma şansına erişir.
Tüp bebek işlemi genellikle birkaç hafta sürer ve başarı oranı %30 ile %50 arasında değişebilir. Ancak bu oran, kadının yaşı, genel sağlık durumu ve sperm kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Bu görüşmede çiftler tedaviye dair merak ettikleri soruları da doktoruna rahatlıkla yöneltebilir. Gerekli muayene ve tahlillerin yapılmasının ardından tedavinin ilk aşaması olan yumurtalıkların uyarılması ve yumurta gelişiminin takibine geçilir.
Aşılama işlemi karmaşık bir işlem değildir. Kişiye standard muayene pozisyonunda uygulanabilmesinin yanında spermlerin anne adayının rahmine enjekte edilmesi için kullanılan kateterin ince olması sebebiyle ağrısız da bir işlemdir.